top of page
Search

10 златни правила, които да ви помогнат в ежедневната грижа за кожатаНякои навици са основни, за да се грижите за кожата си и да имате бляскав тен през цялата година. Какъвто и да е вашият тип кожа, ето 10 основни навици, които трябва да имате предвид!Правило #1 Специфична грижа за всеки отделен тип кожа За да се грижите правилно и внимателно за кожата си, на първо място се уверете, че избирате продукти, специално съобразени с вашия тип кожа. Сухата кожа няма същите нужди, както мазната.

Правило #2 Обръщайте специално внимание на деликатните зони Някои части на лицето (околоочен контур, устни и др.) имат особено фина и крехка кожа. Те се нуждаят от специфична грижа, особено околоочния контур и устните. Тези зони на лицето са по-чувствителни и заслужават специално внимание.

Правило #3 Деликатно почистване Грижата за чувствителната кожа започва с почистването и дегримирането. За да не се стресира кожата и да се съхранява естествения и баланс, уверете се, че използвате продукт с неутрално рН, специално създаден за деликатно почистване на кожата.

Правило #4 Очите: рискова зона Кожата на околоочния контур е десет пъти по-фина от кожата на останалата част на лицето. Подберете специфичен продукт за дегримиране, подходящ за тази зона.

Правило #5 Ексфолиране на кожата при нужда Използвайте подходящ ексфолиращ продукт, веднъж или два пъти седмично. Той трябва да е едновременно ефективен и деликатен за кожата. Изберете такъв с неутрално рН, който е перфектен за изглаждане и почистване на кожата, като успоредно с това съхранява естествения и физиологичен баланс.

Правило #6 Хидратирането е задължително! Дермисът е съставен от 70% вода, а епидермисът - от 15%. За да се поддържа кожата добре хидратирана, много е важно да се подбере дневен хидратиращ крем, който балансира водните нива във вътрешността на кожата. Може да използвате редовно и хидратираща маска, отстранявайки излишъка от нея с термална вода.

Правило #7 Предпочитайте хипоалергенен грим За да избегнете риска от алергии, получени при употреба на продукти, които не са подходящи за вашата кожа, избирайте хипоалергенен грим, специално формулиран да посрещне нуждите на всички типове кожа, дори и най-чувствителната.

Правило #8 Защита от слънцето Независимо от сезона, използвайте за дневен крем продукт, който има включен слънцезащитен филтър. Той намалява вредните ефекти на слънцето, като например преждевременното стареене .

Правило #9 Внимавайте за външния стрес замърсяване, дим, стрес... Всичко това вреди на кожата. Използвайте продукти, които да ви предпазват кожата ви от ежедневния стрес, преди излизане навън и почистете кожата си добре след като се приберете вкъщи.

Правило #10 Не забравяйте и устните Веднага щом почувствате нужда, използвайте възстановяващ балсам за устните си. Не се притеснявайте да го нанасяте отново, особено върху нежните зони, толкова често, колкото е необходимо.


Източник: https://www.laroche-posay.bg/

50 views0 comments
bottom of page