top of page
Search

Признаци на овулация


Ако се опитвате да забременеете, шансовете ви ще се подобрят, ако правите секс в определен момент от цикъла. Знанието кога овулирате - кога яйцеклетката се освобождава от яйчниците ви - е ключът към това кога е точното време.
5 -те дни преди овулацията, заедно с деня на овулация, са дните, в които е най -вероятно да забременеете. Спермата може да живее до 5 дни в тялото ви, така че ако правите секс до 5 дни преди освобождаването на яйцеклетката, можете да забременеете. След овулацията обаче яйцето ви може да живее само от 12 до 24 часа. След изтичане на това време, времето за забременяване е изтекло засега до следващия месец.


Шансовете ви да забременеете са най -високи през 3 -те дни преди овулацията включително.Овулацията обикновено се случва около половината от менструалния цикъл, около 14 дни преди първия ден от следващата менструация, но точното време може да варира. Въпреки че признаците, че ви предстои овулация, могат да бъдат фини, има някои неща, на които можете да обърнете внимание и да проследите с течение на времето, за да ви помогнат да предвидите своя плодороден прозорец.


Забелязването как се променят вагиналните ви секрети по време на менструалния цикъл е в основата на метода на овулация на Билингс. По време на овулацията може да забележите, че секретът ви е бистър, еластичен и хлъзгав - подобно на белтъците. След овулацията, когато шансовете за забременяване спаднат, секретът има тенденция да стане мътна и плътна или да изчезне напълно.


Когато току -що сте овулирали, телесната ви температура може да се повиши много леко, с около половин градус по Целзий. Ако използвате температурата като средство за следене кога сте най -плодородни, трябва да използвате специален термометър, за да измервате температурата си всяка сутрин, преди да станете от леглото. Ако записвате показанията всеки ден с помощта на графика или електронна таблица, е възможно да научите модела си с течение на времето. Времето, когато сте най -плодородни, е 2 до 3 дни преди повишаването на температурата.


Възможно е да има други признаци, че сте близо до времето на овулация, като леки коремни спазми, чувствителност на гърдите или повишено сексуално желание. Използването на тези знаци за предвиждане кога сте плодовити не е най -надеждният метод.


Календарите и комплектите за овулация също могат да ви помогнат да предскажете овулацията.


Комплектите за предсказване на овулация у дома се предлагат от аптеките. Използвате комплекта няколко дни преди прогнозирания ден на овулация, за да проверите за повишаване нивото на хормон, наречен лутеинизиращ хормон (LH) в урината. Положителният резултат показва, че ще овулирате в рамките на следващите 24 до 36 часа.


Кръвен тест, също може да открие овулацията чрез измерване на нивата на хормона прогестерон.


Ако се опитвате да забременеете, има и редица други неща, които трябва да имате предвид, като например прием на фолиева киселина, поддържане на здравословна диета.

869 views0 comments
bottom of page