top of page
Search

Най-честите признаци и симптоми на ранна бременност.


Всяка бременност е различна, със собствен набор от прояви. Сутрешното гадене, болезнените гърди и гладът за храна са най-честите симптоми на ранна бременност. Жените обаче могат да изпитат и няколко други симптома, които може да изглеждат странни. Въпреки че може да изглеждат странни, те са също толкова нормални, колкото всички други симптоми на бременност.


Хормоните по време на бременност могат да причинят разтягане и отпускане на връзките, което може да доведе до увеличаване на размера на крака ви. Това се получава от импеданс на венозно връщане. Повдигането на краката, особено в страничната позиция, ще подобри кръвообращението. Диуретиците са противопоказани.


Предимно високите нива на естроген по време на бременност, могат да удължат фазата на растеж на косата ви и да предотвратят падането на косата. Така косата ви може да стане по-пълна.


Повишените нива на естроген могат да засилят обонянието по време на бременност. Предполага се, че сутрешното гадене може да бъде свързано с тази повишена чувствителност при някои жени.


Повишените нива на хормоните в ранна бременност могат да причинят странен метален вкус в устата. Може да влоши симптомите на гадене и повръщане по време на бременност, което води до отвращение към определени видове храни. Гаденето вероятно е резултат от бързо нарастващи серумни нива на човешки хорион гонадотропин.


Може да забележите появата на акне по време на бременност поради скока на хормоналните нива.


Може да имате странни, плашещи или красиви сънища, които може да се чувстват реалистични, и може да си спомняте тези сънища през целия ден.


Стомахът ви може да произвежда шумни или бълбукащи звуци, които могат да се развият, когато останете без храна или вода дори за кратко време. Може също да се окажете често гладни и апетитът ви може да се увеличи.


Някои жени може да почувстват гадене, когато са изложени на определени цветове.

72 views0 comments
bottom of page