top of page

Химичен пилинг

chemical-peel-.jpg

Какво представлява?

Химическият пилинг е една от най-често прилаганите естетични процедури в дерматологичната практика. При нея върху повърхността на кожата се нанасят една или повече с различна сила органични киселини. Целта е предизвикване на контролирано унищожаване на повърхностните епидермални кожни слоеве и евентуално въздействие върху по-дълбоките дермални структури.

Какви резултати да очаквате?

Премахването на увредените епидермални слоеве разкрива нова, по-нежна и млада кожа. Същевременно в пдълбочина се стимулира изграждане на нов колаген, равномерното му натрупване и хоризонтално разполагане в горната папиларна дерма, което повлиява благоприятно кожния тургор. Чрез процедурата кожата става по-свежа, подмладена, с намалени фини линии и бръчки, изравнен релеф. В зависимост от използваните активни съставки химическият пилинг с лечебна цел води до заличаване на тъмните петна по кожата на лицето, деколтето и ръцете, намаляване размерите на порите, възпалителните промени при акне, редуциране на белези, оставащи след преминаване на активната фаза на заболяването.

 

Има ли странични ефекти?


След химически пилинг е желателно да се избягва излагане на  слънчева светлина. Използването на УВ-защитни кремове с 50ти фактор няколко пъти на ден е задължителна. Също така желан ефект - мерител на ефективността на пилинга е степента на излющване на кожата след процедурата. Излющването обикновено трае 2-3 дни след процедурата и не намалява качеството на живот на пациентите.

Колко процедури са необходими?

Препоръчително е повърхностния пилинг да се прилага веднъж на 7-10 дена, но в зависимост от реактивността и чувствителността на третираната кожа периодът между отделните процедури може да се увеличи или намали. За постигане на добър резултат обикновено се налага реализирането на 3-5 манипулации. Разбира се, количеството им е строго индивидуално и се моделира в хода на терапията.

INNO-EXFO - Контролирана химична микроексфолиация.

INNO-EXFO предлага глобална система от пилинги, съчетаващи разнообразни киселини - салицилова, бадемова, лактобионова, вит. А, трихлороцетна в различни комбинации и концентрации. Различните пилинги от ново поколение са насочени към индивидуални кожни особености, патологии и нужди - фотостареене, акне, хиперпигментации, стрии, дехидратация,стрии и белези. INNO-EXFO подобрява вида на кожата, минимизира признаците на стареене, озарява тена и намалява хиперпигментацията.

bottom of page