top of page

Хиалуронов филър

Dermal+Fillers.jpeg

Какво представлява?


Хиалуроновите филъри са инжекционни продукти на базата на хиалуронова киселина, които се използват в естетичната медицина за хармонизиране пропорциите на лицето, за възстановяване на изгубения обем в различните му части и цялостно подобряване вида на кожата.

Хиалуроновата киселина е сред най-разпространените мукополизахариди, синтезирани от организма. Тя е главен компонент на съединителната тъкан и заедно със свързаните с нея белтъци изгражда основата на междуклетъчното вещество.

Как действа?
Само една молекула хиалуронова киселина е способна да задържи повече от 1000 молекули вода. Благодарение на тази си способност тя поддържа оптималния баланс на влажност в кожата и повишава еластичността й. С възрастта обаче нейното съдържание в кожата се понижава, което води до понижаване тонуса на кожата и появата на бръчки. В последните години тази киселина е незаменим компонент в състава на козметичните средства и поддържащи продукти, които повишават съдържанието на влага в горните клетъчни слоеве, трайно хидратират и изглаждат кожната повърхност.

 

В кои зони може да се прилага?

Моделиране на скули, брадичка, подчертаване на долна челюст, мимическите линии около устните или т.нар "баркод". В по-редки случаи с хиалуронов филър се третират бръчките между веждите и пачия крак около очите.

 

Каква е процедурата?
Инжектира се с тънка игла под дъното на образувалата се бръчка, като субстанцията “повдига” линията и тя се изравнява с околната кожа. Процедурата продължава 30-45 минути и е свързана по-скоро с дискомфорт, отколкото с болка. Резултатът е незабавен.

 

Колко често може да се инжектира?
Не повече от два пъти годишно. Нормалният период на разпад е резорбция в тялото е за около 8-12 месеца.

 

Има ли странични ефекти?
След “запълване” на бръчките или други хлътвания на кожата, обикновено има лек оток, който отминава за два-три дни. При чувствителна кожа може да се наблюдава и зачервяване за около седмица. Понякога иглата може да пробие малка веничка, която под кожата да образува синина (кръвонасядане).

bottom of page