top of page

Лечение на белези

scars.jpg

След всеки случай на разраняване, изгаряне или порязване кожата реагира с усилена синтеза на колаген за заздравяване на раните. Макар и в повечето случаи да успява в това си начинание, следите от прекомерната колагенова секреция често остават видими под формата на белези, нерядко трайни и упорити

 Могат ли да бъдат заличени белезите? Два от най-ефикасните и популярни метода за лечение на белези и стрии в дерматологията са: Микронидлинг и Лазерно лечение на белези.

 

Microneedling: Колагенова индукционна терапия

Microneedling е  подобна на дермаролер процедура, при която чрез накрайник с финни игли се извършват множество малки убождания на кожата. Целта на лечението е да генерира нов колаген и кожата в третирания участък да стане по-гладка, стегната и по-тонизирана. Microneedling се използва най-вече за лечение на различни белези, бръчки и големи пори по лицето, но в някои случай може да се прилага и върху други части от тялото.

 

Повечето пациенти съобщават, че процедурата не е болезнена, но за по-голям комфорт на пациента се използва локална упойка под формата на крем. 

Непосредствено след процедурата може да усещате лек дискомфорт, кой отшумява в рамките на 24 до 48 часа. 

Лазерно лечение на белези

Съвременните лазерни терапии са доказано ефективни при лечението на дълбоки и хипертрофни белези. Този тип процедури позволяват да се възстанови колагеновата рамка и да се стимулира образуването на нови клетки, така че кожата се обновява на клетъчно ниво. Използването на фракционната технология в лазерната естетика води до бързи и успешни резултати в борбата с признаците на стареене, стрии, белези от акне, оперативни и неоперативни белези и е средство на избор за постигане на съвършенна кожа. 
 

-Белези от Акне
-Оперативни и неоперативни белези
-Белези от ухапване
-Келоиди
-Стрии

-Лазерен ресърфейсин с CO2 фракционна технология

-Лазерно подмладяване

 

Преди процедурата:

  • Избягвайте прекомерно излагане на слънче, солариуми, кола маска, химически пилинг или инжектиране на колаген в продължение на две седмици преди процедурата.

  • Избягвайте парфюми, дезодоранти или всякакви потенциални дразнители върху третираната зоната преди и след лечението.

  • Избягвайте аспирин, противовъзпалителни лекарства и билкови добавки водещи до повишен риск от кървене.

След процедурата:

  •  Третираната зона може да има розов или червеникав цвят в продължение на четири до осем часа след лечението.

  • Има леко усещане за ужилване, подобно на леко слънчево изгаряне в третираната зона. Това усещане обикновено отшумява в рамките на четири до шест часа. Може да се прилат студени компреси, за да се намали усещането за дискомфорт.

  • Има лек оток в обработванато зона, който обикновено се разсейва в рамките на няколко дни.

Лазерното третиране на белези е безопасна, неинвазивна процедура с минимален възстановителен период. За оптимални резултати е необходим курс от няколко процедури. В  зависимост от вида и характера на белега, вашия дерматолог ще изготви цялостен план на лечение.

За записване на час при дерматолог телефон 0898 808 890.

bottom of page